Строительство »

Si të gjeni furnizuesit për dyqanin tuaj online

 1. Ku të kërkosh një furnizues
 2. Revista dhe gazeta
 3. Ekspozita, panaire dhe konferenca
 4. Prodhuesit vendas dhe tregtarët
 5. Furnizuesit e Konkurrencës
 6. paketim
 7. Katalogjet në internet
 8. Katalogu i furnitorëve
 9. Furnizuesit nga Evropa dhe SHBA
 10. Kina dhe furnizuesit aziatikë
 11. Si të zgjidhni një furnizues

Ka dy mënyra për të mbushur dyqanin online me mallra:

 • bëni vetë;
 • urdhëron mallrat nga shitësit me shumicë.

Në të dyja rastet, ju përballeni me problemin e gjetjes së furnizuesve nga të cilët do të blini materiale, përbërës, pajisje ose produkte përfundimtare. Dhe kjo pyetje nuk mund të zgjidhet njëherë e përgjithmonë. Një partner mund të falimentojë, të rrisë çmimet, të ndryshojë gamën ose cilësinë e produkteve, dhe ju do të duhet të kërkoni një burim të ri furnizimi.

Ku të gjejmë furnizues të përshtatshëm dhe si të zgjedhim më të mirën, themi në artikull.

Ku të kërkosh një furnizues

Motorë kërkimi

Futni emrin e produktit të kërkuar në kutinë e kërkimit të Yandex ose Google dhe shtoni fjalën "shumicë" ose "furnizues".
Futni emrin e produktit të kërkuar në kutinë e kërkimit të Yandex ose Google dhe shtoni fjalën shumicë ose furnizues

Mos u ndalni në faqen e parë të lëshimit, të arrini në 10 ose 20. Prodhuesit rrallë i kushtojnë vëmendje bukurisë dhe komoditetit të faqes, mos shpenzoni para në promovimin e motorëve të kërkimit, kështu që faqet e tyre nuk bien në TOP-10. Ju mund të shihni vetëm faqen me tekstin "Rreth kompanisë" dhe lidhjen për të shkarkuar çmimin. Megjithatë, faqja e shëmtuar nuk do të thotë se produktet do të jenë të këqija, dhe kushtet e bashkëpunimit janë të padobishme.

Shkruani, ose më mirë thirrni kompaninë, kërkoni çmimin dhe kushtet e dorëzimit. Zgjidh disa opsione, kushtojini vëmendje çmimeve dhe sasinë minimale të blerjeve. Prodhuesi do të ketë produkte më të lira, por rendi minimal mund të jetë shumë i madh për ju. Në këtë rast, ndërmjetësit mund të jenë të dobishëm për ju.

Revista dhe gazeta

Në publikimet e shtypura jashtë linje, ju mund të gjeni reklama për shitjen me shumicë të mallrave. Nuk është diçka që nuk është në Web. Zgjidhni botime tematike. Për shembull, shpallja e shitjes me shumicë të shufrave të peshkimit ka gjasa të jetë në revistën Jeta e qetë e një peshkatari.

Disa prej këtyre botimeve tashmë kanë filluar të shkojnë në internet. Për shembull, revista "Industria e lehtë. Courier " Vendose versionet PDF të numrave në faqe. Ju gjithashtu mund të gjeni lajmërime të industrisë dhe konferenca.

Ekspozita, panaire dhe konferenca

Profesionistët mblidhen në konferencat e industrisë për të gjetur partnerë dhe për të parë se çfarë kanë arritur konkurrentët. Atje mund të takoheni me lojtarë me përvojë dhe të rinj që duan të njihen. Shumë shpesh në raste të tilla, organizatat ofrojnë ulje dhe mundësi bashkëpunimi interesante.

Në konferenca dhe ekspozita, të gjithë janë të gatshëm të kenë një bisedë dhe do të jenë të lumtur t'i përgjigjen pyetjeve tuaja për llogari të furnizimeve dhe përzierjeve të produktit, t'ju lejojnë të ekzaminoni mostrat e produktit, ose madje t'u jepni suvenire ose kampionë.

Shikoni për ngjarjet për industrinë tuaj në motorët e kërkimit dhe faqet e internetit:

 • expomap.ru - një kalendar i ekspozitave ruse.
 • expocentr.ru - një kalendar i ekspozitave, kongreseve dhe forumeve ndërkombëtare.
 • exponet.ru - Kërkoni ekspozita në qytetet e Rusisë.
 • expolife.ru - katalog i ekspozitave ruse dhe ndërkombëtare.

Prodhuesit vendas dhe tregtarët

Është e mundur që në qytetin tuaj të gjendet një fabrikë e vogël që prodhon produktet që ju nevojiten, ose një depo rajonale. Gjeni se cilat biznese janë në lagje. Kjo është se si Vladimir Grigoriev, pronari, gjeti furnizuesin e tij dyqan online këpucësh me dorë Afour :

Një plus i madh në blerjen nga prodhuesi është një çmim më i ulët sesa nga shpërndarësit. Por ka edhe disavantazhe:

 • nuk ka shumë fabrika në Rusi, prodhimet e të cilave mund të shiten lehtësisht nëpërmjet një dyqani në internet;
 • një prodhues i madh mund të refuzojë bashkëpunimin e dyshimtë me një fillestar dhe jo shumë të njohur, madje edhe një dyqan elektronik.

Furnizuesit e Konkurrencës

Nëse jeni të kënaqur me produktet e konkurrentëve, përpiquni të gjeni se kush i furnizon atij:

 • Pretendohet të jesh një klient dhe pyesni menaxherin e dyqanit ku është produkti.
 • Bëni një blerje gjyqi dhe studioni paketimin dhe dokumentet e garancisë, ata mund të jenë furnizuesi.
 • Kërkoni në faqen ose kërkoni certifikatat e cilësisë.

Cili është plani i punës me një furnizues konkurrenti? Ju merrni një partner të besuar produkti i të cilit jeni i sigurt.

Por nëse shpresoni në një mënyrë të tillë që të kapni shpejt dhe të kapni dyqanin e kundërshtarit, atëherë kjo është një ide e qëllimshme shkatërruese. Ju ndoshta nuk do të merrni të njëjtat kushte të favorshme bashkëpunimi në fazën fillestare.

Shih gjithashtu: Si të analizohen të dhënat për konkurrentët në Internet? 12 pyetje dhe 9 shërbime

paketim

Shko nëpër dyqanet e shitjes me pakicë dhe shikoni në paketimin e mallrave që ju do të shesin (ose të ngjashme). Për çdo produkt ekziston një etiketë mbi të cilën tregohen të dhënat e prodhuesit ose tregtarit - nganjëherë është vetëm emri i personit juridik. Kontaktoni ata dhe pyesni për shumëllojshmërinë dhe kushtet e bashkëpunimit. Me shumë gjasa ju do të gjeni shumë produkte të tjera me cilësi të ngjashme nga tema juaj.

Shih gjithashtu: Parcelë paketimi dyqan online (si për të bërë të sigurt dhe të bukur)

Katalogjet në internet

Në rezultatet e kërkimit, ndoshta do të gjeni disa drejtori online që përmbajnë furnizues me shumicë. Shitësit me shumicë në to janë lehtësisht të ndara sipas subjektit për të lehtësuar kërkimin. Për më tepër ne japim shembuj të drejtorive të tilla.

Katalogu i furnitorëve

Furnizuesit rusë

Avantazhet e punës me furnizuesit lokalë në mungesë të një pengese gjuhësore, ofrimit të shpejtë dhe aftësisë për të verifikuar personalisht cilësinë e mallrave para blerjes. Minus në çmim: mallrat e huaja nga një tregtar rus shiten me një çmim të lartë. Nëse gjeni produkte me cilësi të mirë të prodhuara në vend me çmime më të ulëta se ato perëndimore, mbaheni tek ky furnizues.
Avantazhet e punës me furnizuesit lokalë në mungesë të një pengese gjuhësore, ofrimit të shpejtë dhe aftësisë për të verifikuar personalisht cilësinë e mallrave para blerjes

Katalogët më të mëdhenj të furnizuesve që veprojnë në Rusi:

Një variant tjetër i katalogut - tabelat e buletinit, lloji avito.ru - atje, gjithashtu, shpesh mund të gjesh kompani reklamuese me shumicë.

Plus, mund të kërkoni në drejtoritë standarde të kompanive dhe kompanive:

Furnizuesit nga Evropa dhe SHBA

Ndërsa në Rusi ka pak marka me cilësi të lartë, mallrat e importuara u shkaktojnë njerëzve më shumë besim. Zakonisht, cilësia e mallrave nga Evropa apo SHBA është e lartë.

Megjithatë, jo të gjitha kompanitë perëndimore janë gati të punojnë me klientët rusë. Përveç kësaj, me një bashkëpunim të tillë, do të merrni dokumentet, duke përfshirë edhe doganat, dhe shpenzimet e dorëzimit. Para se të porositni, sigurohuni që të keni nevojë për një artikull më të afërt ose më të lirë.
Megjithatë, jo të gjitha kompanitë perëndimore janë gati të punojnë me klientët rusë

Shembuj të katalogëve të shitësve me shumicë:

Dhe hidhni një sy në seksionin me shumicë në tregun më të madh të shitjes me pakicë. etsy.com .

Kina dhe furnizuesit aziatikë

Faqet e internetit kineze janë një parajsë për ata që adhurojnë të gjitha llojet e gjërave të nevojshme dhe jo shumë me çmime jashtëzakonisht të ulëta. Por cilësia e këtyre gjërave është gjithmonë një mister derisa t'i merrni ato. Ju mund të blini gjëra shumë të ftohta me një çmim qesharak që mund të shisni në një fitim, ose mund të merrni një produkt të një cilësie të tillë që nuk do të jetë me vlerë edhe kopecks që keni shpenzuar në të.
Faqet e internetit kineze janë një parajsë për ata që adhurojnë të gjitha llojet e gjërave të nevojshme dhe jo shumë me çmime jashtëzakonisht të ulëta

Prandaj, derisa të gjesh një furnizues të besueshëm në tregun aziatik, kini kujdes: gjithmonë bëni një blerje të vogël gjyqi ose kërkoni hetime, kërkoni për certifikata, ngrini gradualisht gradualisht.

Katalogët e furnizuesve nga Azia:

Shih gjithashtu: Si të gjeni një furnizues të besueshëm në AliExpress

Si të zgjidhni një furnizues

Pas grumbullimit të çmimeve, duke sqaruar kushtet e blerjes, tashmë mund të kuptoni se cilat furnizues nuk janë aspak të përshtatshëm dhe cilat mund të bëhen partnerë tuaj. Ata që kanë qëndruar duhet të kontaktohen ose sqarohen në korrespondencë pyetjet e mëposhtme:

 1. Cila është kostoja e mallrave për njësi apo për shumë?
 2. Cila është shuma minimale e produkteve për të blerë?
 3. A është kjo një shifër e përbashkët për të gjithë rendin apo për çdo produkt gjithashtu ka minimumin e saj?
 4. Cilat janë minimumi për blerjen për një periudhë të caktuar, për shembull, sa duhet të minimizohet minimumi në muaj?
 5. Ku janë depot me mallra?
 6. Cilat janë afatet e dorëzimit? A ka një transport për ofrimin? Nëse jo, si bëhet dërgesa e mallrave?
 7. Çfarë garancie siguron furnizuesi nëse ai dorëzon?
 8. A ka certifikata produkti?
 9. Cilat janë mënyrat për të paguar për porosinë?
 10. Cilat janë kushtet e pagesës? A janë të nevojshme llogaritjet paraprake apo kursime?
 11. A mund të përdor pagesën e shtyrë?
 12. A ka zbritje dhe cilat janë kushtet për ofrimin e tyre?
 13. A duhet të bëj një depozitë sigurie?
 14. Sa shpesh mallrat janë dorëzuar tek furnizuesi? A dërgojnë njoftime për azhurnimin e produktit?
 15. A furnizuesi dërgon njoftime për ndryshimin e çmimeve për mallrat?
 16. A ka ndonjë njoftim rreth ndërprerjes së dërgesave të ndonjë produkti?
 17. Si është vendosur martesa? Cilat janë kushtet për kthimin dhe shkëmbimin e produkteve të dëmtuara?
 18. A është e mundur të kthehen apo të shkëmbehen produktet jolikuide? Cilat janë kushtet?

Mblidhni të gjitha përgjigjet në një tabelë për ta bërë më të lehtë krahasimin. Disa këshilla:

 • Mos u ndalni tek një furnizues, zgjidhni 3-4 të përshtatshëm.
 • Nëse ka furnizues mallrash në Rusi, është më e përshtatshme të fillosh me ta. Ju jeni të garantuar që shpejt të merrni mallrat dhe të jeni në gjendje të filloni shpejt shitjen.
 • Mos i jepni menjëherë të gjitha porositë furnizuesve nga Kina dhe Azia, derisa të kontrolloni në praktikë besueshmërinë e tyre.

Sidoqoftë, mos harroni se në një bisedë në fazën e negocimit, çdo menaxher kërkon të paraqesë kushtet për të punuar me kompaninë e tij në dritën më të mirë të mundshme. Dhe vetëm në fazën e lidhjes së një marrëveshjeje ju do të jeni në gjendje të shihni grackat që nuk janë vërejtur më parë. Pra, kini kujdes dhe fat të mirë në gjetjen e një furnizuesi të besueshëm!

***

Duke kërkuar për një furnizues për biznesin tuaj të ri në internet? Hap dyqan në internet në Ecwid, është e shpejtë dhe e lirë.

Krijo dyqan falas

Dhe lexoni artikujt:

Rreth autorit

Alina Vashurina - Drejtore e PR në Ekvide. Shkruan për të frymëzuar dhe edukuar lexuesit për gjithçka që lidhet me e-tregtinë. Ai e do udhëtimin dhe drejton maratona.

Cili është plani i punës me një furnizues konkurrenti?
Cila është shuma minimale e produkteve për të blerë?
A është kjo një shifër e përbashkët për të gjithë rendin apo për çdo produkt gjithashtu ka minimumin e saj?
Cilat janë minimumi për blerjen për një periudhë të caktuar, për shembull, sa duhet të minimizohet minimumi në muaj?
Ku janë depot me mallra?
Cilat janë afatet e dorëzimit?
A ka një transport për ofrimin?
Nëse jo, si bëhet dërgesa e mallrave?
Çfarë garancie siguron furnizuesi nëse ai dorëzon?
A ka certifikata produkti?