Строительство »

Shenjat që lidhen me dhuratat. Çfarë mund të jepni dhe çfarë jo?

  1. Objekte të mprehta
  2. Dhurata në para
  3. poçeri
  4. tekstil
  5. Kafshët dhe Zogjtë
  6. lule

Është kënaqësi jo vetëm për të marrë dhurata, por edhe për t'i dhënë. Por për ta bërë atë të drejtë - gjithë arti, që kërkon jo vetëm zgjuarsi, por edhe njohuri do të marrë, shumë prej të cilave janë ende gjallë deri në ditët e sotme.

Pse është e pamundur të japësh pjata me patate të skuqura, çfarë është e rrezikshme si një thikë e paraqitur si një dhuratë, dhe çfarë i premton premtimi një pronari? Në këtë artikull ne do të tregojmë jo vetëm për shenjat më të njohura "dhuratë" dhe mënyrat për të mashtruar ato, por edhe për mënyrën se si të zgjedhësh një dhuratë të favorshme që do t'i sjellë fat të mirë pronarit.

Objekte të mprehta

thika   , gërshërë, hala, kunja,   brooches   dhe objekte të tjera të prerjes që shmangin shmangien e dhënies në shumë vende, dhe vetë supersticioni vjen nga Lindja thika , gërshërë, hala, kunja, brooches dhe objekte të tjera të prerjes që shmangin shmangien e dhënies në shumë vende, dhe vetë supersticioni vjen nga Lindja. Ky paragjykim ishte aq i fortë sa që sot nga njerëzit paragjykues mund të dëgjojnë rreth 6-7 interpretime të ndryshme të saj. Dikush mendon se duke i dhënë një thikë fatkeqësisht për dikë, objektet e mprehta në përgjithësi kanë energji negative dhe dikush ka frikë të sjellë probleme të tilla për veten e tyre. Supersticioni ka fuqinë më të madhe në Amerikën Latine: atje thika e dhuruar simbolizon dëshirën për të shkëputur plotësisht marrëdhëniet me një person.

Në Rusi, e njëjta gjë vlen edhe për çelikun e ftohtë, dhe katanet japoneze ose daggers inlaid po bëhen një dhuratë gjithnjë e më popullore. Pra, nëse do të dhuroheni një thikë ose ndonjë objekt tjetër të mprehtë për një person supersticioz, një mashtrim universal do të vijë në shpëtim: për të shmangur fatkeqësinë dhe negativitetin, mjafton që i adresuari të japë donatorin në këmbim të një monedhe.

Dhurata në para

Dhurata në para

Ne të gjithë e dimë mirë shenjën: dhuroni një bosh qese - klikoni mungesën e parave. "Anulo" efekti do të ndihmojë të gjithë monedhën ose faturën e njëjtë të ndonjë vlere, të investuar në një çantë të re. Është interesante që sa më shumë para të vihet brenda, aq më i pasur do t'u jepet. Për fat të mirë, nuk është e nevojshme të ndahet me një sasi të madhe: nuk është ekuivalenti monetar që është i rëndësishëm, por vëllimi, kështu që ju mund të plotësoni portofolin, për shembull, me monedha peni. Nga rruga kutitë e parave Kjo shenjë vlen gjithashtu.

Nëse paraja është një dhuratë, rekomandohet që të mos dorëzohet nga dora në dorë, por ta jepni në një zarf: kjo jo vetëm që do ta shpëtojë adresën e dhuratës nga rrënojat, por do të duhej të diktohet edhe nga rregullat elementare të mirësjelljes. Është gjithashtu e zakonshme të dhuroni para në pasdite, jo në mbrëmje, pasi që, pasi e kanë dorëzuar atë në perëndim të diellit, donatori e shkatërron varfërinë.

poçeri

Si në parim, çdo kontejner nuk duhet të jepet bosh dhe duhet të mbushet me diçka. Mund të jetë një monedhë ose një trajtim simbolik: biskota, ëmbëlsira ose disa ëmbëlsira. Thikat dhe pirunët e kuzhinës, siç është përmendur në paragrafin e parë, gjithashtu përmenden shpesh si dhurata të padëshiruara.

duke zgjedhur enët Si një dhuratë, duhet të kontrolloni me kujdes nëse ka patate të skuqura: besohet se një pjatë ose një filxhan, madje me një goditje të vogël, premton pronarin fatkeqësi, mosmarrëveshje në familje dhe tërë "jetën e thyer".

tekstil

Shami dhe peshqiri i përkasin dhurata më të padëshiruara të tekstilit Shami dhe peshqiri i përkasin dhurata më të "padëshiruara" të tekstilit. Paragjykimet që lidhen me të parat janë kryesisht karakteristikë e vendeve ortodokse, ku shami i dhuruar simbolizon një ndarje të shpejtë nga një person i dashur dhe lotët e njerëzve të tjerë. Peshqiri (dhe me të peceta, shamia dhe doreza) gjithashtu premton ndarje dhe nganjëherë - një grindje me të dashurit. Ju mund ta hiqni negativin duke dhuruar më shumë se një element, por një çift.

Dhe këtu mësallë ose qilim prej kohësh është konsideruar si një dhuratë e shkëlqyer, sepse sjell prosperitet, fat të mirë dhe prosperitet në shtëpinë e pronarit dhe garanton një marrëdhënie të mirë dhe të qëndrueshme me dhënësin. Gjithashtu, sipas besimit popullor, nëse dhuron një mbulesë tavoline ose një qilim për një person, ju jeni të garantuar ta vizitoni atë shpesh.

Kafshët dhe Zogjtë

Simbolizmi i kafshëve ka një kuptim tjetër: breshkë i shoqëruar tradicionalisht me pasuri, mençuri dhe rritje karriere, delfin mbush shtëpinë me energji pozitive, bretkocë tërheq para. Por simbolizmi agresiv (peshkaqenë, ujqërit, demat, etj.) Nuk është për të gjithë.

Kini kujdes me imazhet ose figurat e zogjve. buf Simbolizon mençurinë dhe përshtatet si një dhuratë për udhëheqësin, por magpies, gjeli, të gjitha llojet e zogjve të moçaleve dhe madje edhe një simbol i pëllumbave të paqes - mund të shkaktojnë ankth dhe të tërheqin probleme.

lule

lule

Gjuha e luleve mund të krahasohet me shkencën: është studiuar me kujdes, dokumentuar, dhe floristët profesionistë mund ta tregojnë gjithë historinë me ndihmën e një marrëveshje luleje. Nëse do t'i jepni lule dikujt, ndiqni këto rregulla:

Tani e dini se cilat dhurata konsiderohen të favorshme dhe cilat nuk janë. Mos harroni se supersticionet janë vetëm pjesë e historisë dhe folklorit dhe mund t'u jepni dhurata të afërmve dhe miqve. Gjëja kryesore është të bëhet me shpirtin! 🙂

më e madhe dhurata të bukura dhe interesante .

Pse është e pamundur të japësh pjata me patate të skuqura, çfarë është e rrezikshme si një thikë e paraqitur si një dhuratë, dhe çfarë i premton premtimi një pronari?